Hurja paastosi maanantain ja vielä tiistainakin iltaan asti, koska tiistaina se ripuloi vielä puolilta päivin. Tiistai-iltana, eli eilen, paastoa yritettiin ensin purkaa riisi-raejuustoannoksella, mutta Hurja väisti ruokakuppiaan, vaikka oli selvästi nälkäinen. Ilmeisesti Hurjan hetket raejuuston ystävänä päättyivät siihen yhteen kertaan, kun se sitä halulla söi ja sai sitten vatsataudin. Kun raejuusto korvattiin seitillä (3 osaa riisiä, 1 osa vaaleaa kalaa), Hurjan kello alkoi kilkuttaa uudella taajuudella ja se söi annoksensa ennennäkemättömällä ruokahalulla. Vatsa kesti ja Hurja sai illalla vielä toisenkin, vähän isomman annoksen. Siitäkään ei seurannut ongelmia, ja yö sujui rauhallisesti ilman heräämisiä, joten aamiaiseksi Hurja sai jo turvotettua nappulaa riisin ja kalan kaverina. 

Tilanne on siis ohittumassa. Taudinkuva oli onneksi rauhallinen ja Hurja pysyi koko ajan virkeänä. Tarmoa oli niin paljon, että loppua kohden sitä jouduttiin hillitsemäänkin, koska emme halunneet päästää puolikuntoista pentua riehumaan mielin määrin. Kun se sitten viimein eilen illalla pääsi melkein kahden päivän tauon jälkeen taas vapaaksi puistossa, vauhtia ja vapauden riemua oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Ulkoilun ja vapaanaolon kestoa rajoitetaan edelleen ja tänään meidän pitää myös jäädä pois perustottelevaisuusharjoituksista. Hurjan vatsaa ei viitsi tässä vaiheessa ärsyttää namipalkoilla, ja koulutuskentälle meneminen saattaisi muutenkin olla liian raskasta tässä toipumisen vaiheessa. Aion kuitenkin mennä paikalle ilman koiraa kuunteluoppilaaksi, jotta pysymme ryhmän tahdissa mukana. Tämän päivän harjoituksissa käytetään ensimmäistä kertaa pilliä ja noudetaan dameja. On sääli menettää koulutuskerta koirakkona, mutta vastikään kotiin ostettu koirapilli ja pentudami mahdollistavat harjoittelun kotonakin, kunhan Hurjan kunto sen sallii.