Hurja joutui eilen olemaan ensimmäistä kertaa pari tuntia yksin kotona. Emme ehtineet yksinoloharjoittelussa ihan riittävän pitkälle riittävän ajoissa; ehdimme kasvattaa harjoitusten pituuden puoleen tuntiin ennen kuin hypättiinkin jo suoraan kahteen. Hurja suoriutui kuitenkin hienosti.

Jätin lähtiessäni Hurjalle puruluun, lempilelun, pikku pallon sekä jäädytetyn maksalaatikkokongin. Kun palasin kotiin, kohtasin Hurjan nukkumasta työhuoneesta, johon on kulku eteisestä ja Hurjalla porttikielto. Huone toimii nimittäin nyt vähän varastotyyppisenä ratkaisuna, jossa on mm. Hurjan ruokasäkki. Ovi aukeaa herkästi, vaikka on suljettu kunnolla, ja Hurjakin oli tämän keksinyt. Onneksi se ei ollut kajonnut ruokasäkkiinsä tai tehnyt mitään tuhoja. Se nukkui onnellisena työpöydän alla tuolilta lattialle vetämiensä vierastyynyjen päällä.

Tänään Hurja jäi kotiin yhdeksi tunniksi. Tällä kertaa telkesin työhuoneen oven laittamalla sen taakse täyteen pakatun trolleyn salvaksi. Yksinolo oli taas sujunut muuten mallikkaasti, paitsi...

Todistuskappale A:

1290699946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kielletyn huoneen ovi avoinna, kulkuesteeksi asetettu pakattu trolley kumollaan

Todistuskappale B:

1290699997_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Yksi kappale juuri makeilta unilta heränneitä 10-viikkoisia kultaisianoutajia kielletyssä huoneessa halailemassa treenikassia

Ostin tänään reissullani pistorasiaan laitettavan D.A.P.-haihduttimen. Ei siis mitenkään näihin Hurjan työhuonetempauksiin liittyen, vaan helpottamaan sen oloa, kun ensi viikon alusta yksinoloajat taas pitenevät harppauksella. Toistaiseksi ei ole kylläkään ollut mitään viitteitä siitä, että Hurja olisi yksin kotona mitenkään ahdistunut, mutta parempi kai katsoa kuin katua. Toisin sanoen koitamme kaikin keinoin tehdä yksinolosta Hurjalle alusta alkaen mahdollisimman miellyttävän kokemuksen. Saa nähdä, auttaako D.A.P. meitä.

1290701004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmistajan kotisivulla D.A.P.:sta kerrotaan seuraavaa: "D.A.P.® feromonituotteet sisältävät synteettistä koiraa tyynnyttävää feromonia, jonka vaikutus vastaa emon erittämää luonnollista feromonia. Keinotekoinen feromoni saa aikaan pennussa ja täysikasvuisessa koirassa luonnollisella tavalla turvallisuuden tunteen, jonka rohkaisemana koira uskaltaa lähteä tutustumaan ympäröivään maailmaan. Tyynnyttävää feromonia voidaan käyttää koiraa pelottavassa tilanteessa rohkaisemaan koiraa, mutta parhaiten se toimii käytösterapiaan yhdistettynä nopeuttamaan oppimista. Tyynnyttävän feromonin on todettu tukevan pennun hyvää sosiaalista kehitystä, kun sitä käytetään vieroituksen aikaan pennun siirtyessä uuteen kotiinsa." Hmm... Olen skeptinen, mutta kait tätä kannattaa kokeilla - ei siitä varmasti ainakaan haittaa ole.